Pri gradnji je pomembna izbira in izdelava toplotne in zvočne izolacije, da ustvarimo pravo klimo in počutje v bivalnem prostoru. Prihodnost je vsekakor v naravnih materialih, s čim ma­njšo porabo energije za ogrevanje in hlajenje, da bomo ustvarili up­orabniku poceni, zd­ravo in prijetno bivanje, ter okolju prijazno, energetsko varno stanovanje ali hišo.

Vsega tega se mi zavedamo, zato Vam želimo predstaviti naše delo tudi v tej smeri.

Večina naših del, ki jih izvajamo, je tesno povezana z izolacijo, zato tej dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Ko vgrajujemo toplotno izolacijo, je kvaliteta vgradnje vedno odvisna od natančnosti izvajalca. Da bi se izognili vsem težavam pri vgradnji izolacij v ploščah, mi vpihamo izolacijo v željen prostor s posebnim strojem. S tem dobimo izolacijo v eni plošči, kar pomeni brez stikov. Izolacija zapolni vse, tudi najmanjše kotičke.

Govorimo o:

ISOCELL - TRENDISOLU - naravni celulozni toplotni izolaciji iz časopisnih kosmičev.

Splošno znano je, da je časopisni papir najboljša toplotna izolacija. Star časopisni papir je zmlet v drobne vlaknaste časopisne kosmiče, katerim se doda borova sol. S tem je poskrbljeno za zaščito pred ognjem, škodljivci in plesnijo. Dobimo ekološko visoko vredno celulozno toplotno izolacijo.

Odlične lastnosti Isocell - Trendisol izolacije:

Tesnost:

Največjo kakovost pri vgradnji izolacije Isocell - Trendisol dosežemo z vpihovanjem izolacije: s tem se zapolnijo vsi kotički, tako da se tesnenje poveča tudi do 40%. Izolacijo dobimo v eni plošči, ki se tesno prilega vsaki konstrukciji.

Prepustnost vodne pare:

Prednost Isocell - Trendisola pred ostalimi izolacijskimi materiali je v tem, da se vodna para porazdeli po celotni debelini izolacije, pri tem pa ostaja oblika stabilna in obdrži polno izolacijsko sposobnost. Z vgradnjo paroprepustnih folij na obeh straneh izolacije pa nam mikroklima uravnava tudi vlago v prostoru.

Zvočna izolacija:

Ker lahko z vpihovanjem uravnavamo gostoto in tesnost izolacije Isoell - Trendisol, dosežemo tudi odlično zvočno izolacijo.

Požarna zaščita:

Trendisol se ne topi. Celulozna vlakna so tesno skupaj pomešana z borovimi solmi in delujejo zaščitno. Borove soli oddajajo kristalino in s tem onemogočajo dotok kisika. Tako so zaščitene pred požarom tudi nosilne lesene konstrukcije.

Prilagodljivost v vseh letnih časih:

Celulozna vlakna dihajo, prevzemajo in oddajajo vlago in ne izgubljajo lastnosti izoliranja niti poleti niti pozimi. Vlakna anorganskega izvora (kamena in steklena volna) ne morejo v tolikšni meri sprejemati in oddajati vlage. Tako nastane kondenzacijska voda, ki odteka in povzroča škodo. Ker je surovina celuloze les, je fazni zamik prehoda toplote skozi Isocell - Trendisol trikrat daljši kot pri mineralni volni.

Varčevanje z energijo:

Raziskave so pokazale, da izolacija iz celuloznih kosmičev za prepustnost odprti gradnji tudi do 26% bolje izolira hišo, kot do sedaj uveljavljeni načini. Zato z Isocell - Trendisol izolacijo učinkovito varčujemo pri kurjavi.

Isocell - Trendisol je izolacija prihodnosti.

Razred vnetljivosti: B II
Koeficient toplotne prevodnosti: λ = 0,033 W/mK
Paropropustnost: µ = 1-2

Vpihovalna gostota:

  • prostopoložena: 30-40 kg /m3
  • vpihana med strešno konstrukcijo - špirovce :40-50 kg/m3
  • vpihana v stene : 50-60 kg/m3


Embalaža: v vreči 12,5 kg ali 21 vreč na paleti

Test požarne odpornosti

Predvajalnik se nalaga...

Predvajalnik se nalaga...

Predvajalnik se nalaga...

Če želite razširiti obzorja s strokovne plati, obiščite spletne strani, ki vam nudijo primerjalne teste med klasičnimi izolativnimi materiali (mine­ralna volna) in celulozno izolacijo:

Oglejte si še skupino galerij Izolacija

Isocell - Trendisol celulozna izolacija galerije

Mletje celulozne izolacije Trendisol pred vpihovanjem
Isocell - Trendisol celulozna izolacija 1

Predvajalnik se nalaga...

Imate vprašanje / Potrebujete pomoč ? Kontaktirajte nas