Kaj je Kingspan?

λ= 0,020 W/mK

BAUMIT XS 022

Manj je več

Novi toplotnoizolacijski fasadni sistem Baumit XS 022 je najučinkovitejši Baumit fasadni sistem. Z najnižjim koeficientom toplotne prevodnosti λ= 0,020 W/mK dosega Baumit XS 022 pri debelini izolacije 80 mm enako toplotno zaščito kot običajni toplotnoizolacijski fasadni sistem s stiroporom debeline 140 mm. Enaka toplotna zaščita pri tretjino manjši debelini – Baumit XS 022 drži prvo mesto med Baumit toplotnoizolacijskimi fasadnimi sistemi. Fasadni sistem Baumit XS 022 odlikuje dolga življenjska doba in je zato investicija za celo življenje.

Inovativna izolacija

Baumit toplotnoizolacijske fasadne plošče XS 022 so proizvedene iz penjenih fenolnih smol, obojestransko kaširanih s filcem iz steklenih vlaken. Zaprta celična struktura materiala zagotavlja tolotnoizolacijskim ploščam Baumit XS 022 izredne tolotnoizolacijske lastnosti.

Tankoslojni sistem za dobre rešitve

Fasadni sistem Baumit XS 022 prinaša vse sistemske prednosti. Baumit toplotnoizolacijske fasadne plošče XS 022 v sistemu z Baumit StarContact Forte ali z Baumit StarContact Light, z Baumit Universaldübel STR U, Baumit Rondelle XS 022 STR U, Baumit StarTex, Baumit UniPrimer in z Baumit NanoporTop/SilikonTop/SilikatTop sestavljajo tankoslojni toplotnoizolacijski fasadni sistem nepremagljivih prednosti. Zato predstavlja Baumit toplotnoizolacijski fasadni sistem XS 022 idealno rešitev tam, kjer za običajne sisteme ni dovolj prostora: pri ložah, špaletah, dozidavah, prehodih, frčadah.

Weber therm plus ultra 020

SPLOŠNO O MATERIJALU KINGSPAN:

50% višja toplotna izolativnost v primerjavi z običajnimi fasadnimi sistemi na kameni volni ali stiroporu!

Fasadni sistem weber.therm plus ultra 020 dosega neprimerljivo toplotno izolativnost 0,020 W/mK. Sestavljen je iz surovine bakelit, s katero dosegamo superiorno kvaliteto, trajnost ter zanesljivost izolacijskega jedra.

Surovina bakelit, snov iz fenolne smole, ki ima izredno slabo toplotno prevodnost v zaprti celični strukturi z ujetim zrakom, zagotavlja 0,020 W/mK že pri 4 cm debeline izolacijske plošče. Izolacijsko jedro je sestavljeno iz trde RESOL pene na bakelitni osnovi, ki je skoraj neprehodna za vročino in mraz.

Obojestransko je oblečena v flisu podobno tkanino iz steklenih vlaken, ki ščiti celično strukturo v notranjosti pred mehanskimi poškodbami in hkrati zagotavlja podlago za maksimalen oprijem fasadnega lepila.

Izolacijske plošče weber.therm plus ultra 020 so negorljive in se ne deformirajo, tudi če so izpostavljene visoki temperaturi in ognju

kingspan

Primerjava različnih debelin izolacijskih materialov pri doseganju enake toplotne prevodnosti.

KINGSPAN LASTNOSTI:

Optimalno izolirana in kljub temu tanka fasada je v časih konstantnega naraščanja cen energentov nujnost za vsakega graditelja in lastnika objekta. Primerna za skoraj vse vrste gradenj - še posebno pa pri sanacijah objektov, kjer kratki napušči in izdelane okenske police pomenijo omejitev pri debelini vgrajene izolacije.

Ker s tanjšo izolacijo lahko povečamo uporabni tloris objekta na omejenem prostoru, je weber therm plus ultra 020 priporočena izbira za vse novogradnje, grajene z namenom oddajanja. Izračun večje oddane površine pokaže, da se naložba povrne v nekaj letih.

kingspan

Toplotne prevodnosti (U = W/m2K) izolacijskih plošč pri različnih debelinah:

cm 5 6 7 8 9 10 12 14 16 18
0,020 0,40 0,33 0,29 0,25 0,22 0,20 0,17 0,14 0,13 0,11

Imate vprašanje / Potrebujete pomoč ? Kontaktirajte nas